Debatni turnir na Ravnah

Na Gimnaziji Ravne na Koroškem je v soboto, 12.11.2011, potekal srednješolski debatni turnir organiziran v okviru Za in proti, zavoda za kulturo dialoga.

Debatnega turnirja,se je udeležilo 36 ekip iz cele Slovenije, kar pomeni več kot 100 srednješolcev (po trije v ekipi), ki so se pomerili, kdo je boljši, bolj prepričljiv, govorec. Dijaki so debatirali v slovenščini in angleščini. Dva kroga so debatirali na v naprej znano trditev (Najhujši sovražnik ekologije je kapitalizem.), za tretji krog pa so trditev izvedeli eno uro pred začetkom.

23 ekip je debatiralo v slovenščini, 13 pa v angleščini. 

V slovenskem finalu sta se pomerili ekipi Škofijske klasične gimnazije in Gimnazije Bežigrad.  Zmagala je ekipa Gimnazije Bežigrad v sestavi Miha Podkrajšek, Aljaž Klaneček in Marjeta Merjasec. Ekipa Ravne A v sestavi Anže Kotnik, Anemarija Planšak in Anton Žan Uranc, se je uvrstila na 4. mesto.

V angleškem finalu pa sta se pomerili ekipi iz Gimnazije Litija in Gimnazije Celje center. Zmagala je ekipa iz Celja v sestavi Jure Macuh, Martin Paskvale in Anže Lamut.

Imenovani so bili tudi najboljši govorci turnirja (na osnovi seštetih točk). Najboljša govorka na slovenskem turnirju je bila Anita Amon iz Gimnazije Celje Center, druga najboljša pa je bila naša dijakinja Anemarija Planšak. Med najboljše govorce sta se uvrstila še dva naša dijaka: Ines Rosc na peto mesto in Anže Kotnik na šesto mesto.

Na angleškem turnirju pa je bila najboljša govorka Mojca Juteršek iz Gimnazije Litija. Naši dijaki tokrat niso debatirali v angleščini.

Galerija slik

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja