VPIS V ŠPORTNI ODDELEK

Vrhunski šport, šport ali golo gibanje danes dobiva izjemno vlogo v razvitih kulturah. Predstavlja možnost osebne, nacionalne in ekonomske uveljavitve.

Nekaterim je to priznanje težko, dokler jih usoda ne pripelje k dejstvu. Drugi s tem lažje krmarijo v življenju. Za uspehe se je potrebno tudi v športu zelo potruditi že v rani mladosti. Ker pa žal ni mogoče takoj napovedati vrhunskega rezultata v rosni mladosti, je uspešno izobraževanje mladih športnikov dokaj smiselno početje. Po eni strani omogoča intelektualno rast in osebnostni razvoj, hkrati pa daje zdravo varnost in možnost visokega razvoja in širine na področjih življenja, saj večina vendarle ne izbere vrhunskega športa kot osnovno življenjsko delo. Na naši gimnaziji imamo Š oddelke že 18 let. Smo ponosni, saj sedaj že vidimo našo pravo smer kljub veliki energiji, ki jo vlagamo v hkratni razvoj mladostnika, intelektualca in športnika.

V letošnjem šolskem letu imamo štiri športne oddelke. Poleg rednega pouka, ki se vsebinsko ne razlikuje od pouka v ostalih oddelkih, smo izredni v dejavnostih, ki zanimajo mlade športnike. Odločili smo se, da jim ponudimo atraktivne akcije, v katere se dijaki v športnih oddelkih lahko vključujejo prostovoljno. Bili smo v »novih Stožicah« na ogledu spektaklov, predavali so nam priznani slovenski predavatelji o prehrani športnika, o načrtovanju treninga, o potrebi regeneracije telesa. Organizirali smo masažo za naše dijake, tečaj teka na smučeh, letno in zimsko šolo v naravi, kolesarjenje, gorništvo,.…Letos smo se z “MILKINIM busom” odpeljali bodriti našo super šampionko Tino Maze. Z lahkoto trdimo, da se pri nas poleg rednega pouka in učenja še nekaj dogaja. Uspeh je, da so naši dijaki športniki vsi 24-urno nezgodno zavarovani. Tudi trikotnik šola, trenerji in mladostnik uspešno deluje, saj imamo sedaj visoke učne uspehe v razredih in na maturi. Šestdesetim odstotkom našim dijakom je OLIMPIJSKI KOMITE Slovenije dodelil naziv status A, kar pomeni, da so vrh v panožni zvezi. Ponosni smo na njih. Ali so to novi Tina Maze, Marko Šuler, Matic Slodej, Damir Dugonjič, Tine Urnaut,…?

Dober znak kvalitete in zadovoljstva je tudi številčni pritisk na letnike. Torej smo dobro usmerjeni? Naš uspeh in zadovoljstvo je naša nova energija za naprej.

Povabljeni !Pomežikniti

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja