Fotografska ekskurzija

Ker smo ponovno dosegli odličen uspeh na Vseslovenski srednješolski razstavi fotografij, smo dijaki z mentorico Sonjo Buhvald prijetno tudi tokrat združili s koristnim in si v četrtek 15. novembra privoščili ekskurzijo v Celje, da smo dvignili naše zaslužene medalje ter spoznali kaj novega o fotografiji.

KSEVT (Kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij) v Vitanju je bil začetek našega fotografskega potovanja, kjer je profesorica povedala nekaj napotkov o uporabi fotoaprata v slabših in boljših svetlobnih razmerah, nato pa smo si vzeli čas, da bi z novim znanjem ovekovečili vse, kar se je dalo. Verjamem, da je nastalo mnogo odličnih fotografij, vendar se predolgo na enem mestu nismo mogli zadrževati, zato smo se odpravili dalje, proti Šmartinskemu jezeru, kjer so na svoj račun prišli tisti, ki radi fotografirajo idilično naravo. Ker nam vreme ni bilo ravno naklonjeno, smo temi SENCE, ki je letos glavna tema foto izdelkov dodali še temo SREDINA in se pozabavali z različnimi detajli. Da bi bolj kot ne koristno porabili čas, ki nam je ostal pred podelitvijo, smo si ogledali še razstavo osnovnošolskega fotonatečaja ter razstavo fotografinje Andreje Ravnak, nato pa si v centru Celja privoščili nekaj prostega časa za fotografijo in malico.

Sledila je podelitev nagrad na I. Gimnaziji  v Celju, ki je hitro minila, domov pa smo se vrnili za 2 medalji in eno diplomo težji. Kot skupina, smo prejeli srebrno medaljo, prav tako je srebrno medaljo prejela Karin Rošker, Zala Steblovnik pa je prejela diplomo.

Valji

Luka Kotnik (KSEVT)

IMG 7896_11_2

Vita Čebulj (KSEVT)

 DSC0533

Anja Jelen (Srednješolska fotografska razstava)

(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja