Po Trubarjevi poti v Nemčijo

Po velikonočnih praznikih organiziramo tridnevno strokovno ekskurzijo po Trubarjevi poti v Nemčijo za dijake od prvih do tretjih letnikov. Vabljeni vsi dijaki, ki bi si želeli spoznati vsak en majhen košček Nemčije. Prijave zbiramo do petka, 23. marca. Prijave in dodatne informacije: S. Rejec Merkač.

TRUBARJEVA POT

Tridnevna strokovna ekskurzija v Nemčijo

(12. – 14. 4. 2012)

Cena: 180-200 €

(cena vključuje prevoz, 2x polpenzion v mladinskih domovih, lokalnega vodiča v Innsbrucku in Augsburgu, vstopnine)

Program

1. dan: Ravne na Koroškem – Lienz – Innichen – Sterzing – Innsbruck (400 km)

 

      Zjutraj vožnja na avstrijsko Koroško; prvi postanek – HOČE (Kötschach-Mauthen) v zgornji Ziljski dolini: ogled zanimive župnijske cerkve; drugi postanek v LIENZU: ogled župnijske cerkve in nagrobnika Lenarta Goriškega; tretji postanek v Pustriški dolini (Pustertal/Val Pusteria) v mestecu INNICHEN (S. Candido): ogled dragocene romanske cerkev samostana; četrti postanek v slikovitem mestecu STERZING (Vipiteno): obisk muzeja ulmskega mojstra Hansa Multscherja, najvidnejšega srednjeveškega švabskega rezbarja in slikarja; po brennerski avtocesti do INNSBRUCKA: namestitev v hotelu ali mladinskem hotelu; večerja in nočitev.

2. dan: Innsbruck – Ulm – Bad Urach – Tübingen (300 km)

      Po zajtrku ogled INNSBRUCK-a: sprehod po starem mestnem jedru (cesarski dvor, dvorna cerkev …); pot čez prelaz Fernpass na Bavarsko; kratek postanek v mestu Kempten v deželi Allgäu; vožnja do ULMA in ogled; pozno popoldne ogled znanega letoviškega mesta BAD URACH in namestitev v hotelu ali mladinskem hotelu v TÜBINGEN-u; večerja in nočitev.

3. dan: Tübingen – Augsburg – Ravne na Koroškem (710 km)

      Po zajtrku do TÜBINGEN-a in obisk predmestja DERENDINGEN: obisk cerkve sv. Galla; opoldne ogled mesta AUGSBURG: stolnica z najstarejšimi vitraži v Nemčiji, renesančna mestna hiša, Herkulov vodnjak in kompleks Fuggerei, ena najstarejših še delujočih socialnih ustanov na svetu; popoldne proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

 Zemljevid

zemljevid

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja