Ekskurzija v Španijo

Konec junija organiziramo za dijake, ki se učijo španščino 10-dnevno ekskurzijo v Španijo. Ker so še prosta mesta, vabljeni tudi ostali dijaki. Za prijave in dodatne informacije: P. Podstenšek, M. Kotnik, A. Gortan.

PROGRAM POTOVANJA PO ŠPANIJI

(22.6. – 1.7.2012)

1. DAN – petek, 22.6.2012

Jutranji odhod iz Raven na Koroškem (okrog 7.30), dnevna vožnja skozi Italijo. Postanek v Veroni (arena in Julijin balkon). Sledi daljši postanek v Monte Carlu in nadaljevanje poti skozi Francijo.

2. DAN – sobota, 23.6.2012

V jutranjih urah prehod meje med Francijo in Španijo. Vožnja do Figuerasa, ogled Dalijevega muzeja. Prihod v Barcelono. Ogledi: Park Guell, Nou Camp (po želji), Poble español… Namestitev v mladinskem domu.

3. DAN- nedelja, 24.6.2012

Ogled centra Barcelone, La Rambla, Barrio gótico, Port Vell, Manzana de la discordia, katedrala, Sagrada Familia.

4. DAN- ponedeljek, 25.6.2012

Zajtrk, odhod proti Valencii. Na poti krajši postanek za kopanje ali ogled mesta (Tarragona ali Peñiscola). Prihod v Valencio, ogled akvarija in namestitev v mladinskem domu. Večerni sprehod po Valencii.

5. DAN- torek, 26.6.2012

Zajtrk, odhod proti Aranjuezu. Krajši postanek za ogled Kraljeve palače. Nadaljevanje poti do Toleda. Postanek za sprehod po mestu in ogled glavnih znamenitosti, trdnjava in muzej mučilnih naprav. Nadaljevanje poti proti Madridu. Namestitev v mladinskem domu.

6. DAN- sreda, 27.6.2012

Sprehod po centru Madrida in ogled glavnih znamenitosti: Atocha, Museo El Prado, Parque del Retiro, Sol, Plaza Mayor, katedrala Almudena, Palacio Real, Jardines de Sabatini, Ópera.

 7. DAN- četrtek, 28.6.2012

Ogled Madrida: stadion Santiago Bernabeo (po želji), Las Ventas (muzej in voden ogled po areni za bikoborbe), živalski vrt.

8. DAN – petek, 29.6.2012

Zajtrk, odhod proti Segoviji. Ogled mesta: akvadukt, katedrala, Alcazar. Nadaljevanje poti proti Zaragozi. Namestitev v mladinskem domu. Zvečer sprehod po mestu in ogled znamenitosti (Aljafería, Basilica de Nuestra Señora, La lonja, La Seo).

9. DAN  – sobota, 30.6.2012

Zajtrk, odhod proti Llorett de Maru. Celodnevno kopanje. Odhod v poznih večernih urah proti domu.

10. DAN – nedelja, 1.7.2012

Vožnja čez Francijo, Italijo proti domu.  Prihod v popoldanskih urah.

CENA POTOVANJA: 440-450€

 

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 7 nočitev z zajtrkom v mladinskih domovih, vse vstopnine, razen vstopnino na Nou Camp in Santiago Bernabeo (ogled po želji)

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja