Zakaj in kako v športni oddelek

Je kaj lepšega kot združevati veselje, zdravje in obvezo? Ja, to vam ponujamo na naši gimnaziji.

V šolskem letu 2015/16 bomo vpisali že dvajseto generacijo v športni oddelek klasične gimnazije. Osnovnošolci, ki so vključeni v trenažni in tekmovalni proces izbrane športne panoge in so pridni učenci, imajo vsekakor možnost nadaljevati z zastavljenim delom. Res je, da je v mladosti težko napovedovati vrhunski uspeh tako v šolanju kot tudi v športu. A dobro delo je vedno dobra naložba. Red in delavnost športniki hitro spoznajo. Biti med najboljšimi športniki na Gimnaziji Ravne na Koroškem je velika čast. Zelo smo zadovoljni, da se je v zadnjih letih močno dvignil učni uspeh v športnih oddelkih. Odličnjakov je ogromno in to v vseh oblikah razumevanja besede.

Radi se pohvalimo s pridnimi učenci in s športnimi asi, ki so obiskovali naše oddelke (Tina Maze, , Petra Kramolc, Sašo Fornetzzi, , Marko Šuler, Tine Urnaut, Matic Slodej, Tjaša Oder…), verjetno bi kar vse stene učilnic bile napolnjene z njihovimi portreti, toliko je naših asov. Zdaj so to vrhunski športniki, drugi uspešni arhitekti, zdravniki, …in že tudi ponosni starši. Seveda pa smo ponosni tudi na sedanje dijake, ki nas promovirajo po državi .

Delo v športnem oddelku je kvalitetno. Koordinirano delo v trikotniku – dijak, trener, profesor, omogoča viden uspeh pri mladostniku. Poleg ustaljenega šolskega ritma poteka izobraževanje tudi z individualnimi urami, katerih se poslužujejo naši športniki brezplačno. Veliko dijakov v športnem oddelku vadi že dopoldan po programih svojih trenerjev. V prvem in drugem letniku je program sestavljen tako pestro, da zadostuje potrebe različnih športnih zvrsti. Dijaki sprejemajo šolsko snov in široko motorično izobrazbo. V višjih letnikih pa v dogovoru s trenerji dijaki-športniki poleg rednega pouka opravijo del specialnega treninga.

Dijake v športnih oddelkih tudi seznanjamo z zanimivimi novostmi v športu. S predavanji vrhunskih strokovnjakov s področja športne prehrane, dopinga in delovanja kardiovaskularnega sistema, smo najnovejše raziskave v kineziologiji prinesli v samo bazo. Pohvalimo pa se še s pestro obšolsko dejavnostjo. Organiziramo ogled športnih vrhuncev v državi: ogled tekme v odbojki, ogled smučarske tekme, … kolesarski izlet po Koroški, obisk gora.

Seveda pa je resnično največja kvaliteta, da imamo odlične pogoje za učenje in športno vadbo: odlična šola in Študijska knjižnica, bližina Trim steze, bazen, fitnes, atletska steza, športna igrišča,… so nam tako rekoč na dlani.

Le kdo si ne bi želel koristiti zapuščine grofovega parka poleg naše gimnazije! Spoznajte nas in pridite.

Sportni oddelki_1

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...