Obvestilo za maturante

Univerza v Mariboru pripravlja v petek, 14. februarja 2014, v sklopu informativnih dni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost – kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?«, na katerem bodo bodočim študentom in njihovim staršem na enem mestu na voljo različna svetovanja in informacije, povezane z izbiro študija na naši univerzi.

Dogodek bo potekal od 12.00 do 14.00 ure na sedežu Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor.

Udeleženci dogodka bodo lahko ves čas dogodka ob kavi ali čaju od študentov različnih fakultet iz prve roke dobili nasvete in dodatne informacije o študiju in življenju študentov Univerze v Mariboru, možnostih opravljanja dela študija v tujini, Univerzitetni knjižnici Maribor, štipendiranju v tujini, študentski prehrani, bivanju v študentskih domovih, Društvu študentov invalidov Slovenije … Udeleženci bodo imeli možnost osebnega razgovora z našimi svetovalci za vpis, možnost sodelovanja v interesnem testu, na voljo pa bodo tudi informacije o poklicih. Prav tako bo potekala tudi »karierna klinika«, kjer bodo bodočim študentom na voljo nasveti o pomenu pravočasnega načrtovanja kariere.

Datum dogodka: petek, 14. februar 2014, ob 12. uri

Trajanje: 120 minut

Kraj: dvorana Borisa Podrecce, Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor

Neomejeno število prostih mest

 

V sklopu dogodka bo potekala organizirana predstavitev v Veliki dvorani, kjer bomo podali ključne, a kratke informacije o vsebinah, ki v teh dneh najbolj zanimajo bodoče študente.

Program dogodka:

  • 12.30 – 12.40: Vpisni postopek, vpisni roki (mag. Dejan Senekovič);
  • 12.40 – 12.50: Bivanje v študentskih domovih (Lidija Divjak Mirnik);
  • 12. 50 – 13. 00: Organiziranje študentov (Rok Hržič, Študentski svet UM);
  • 13.00 – 13.05: Karierno svetovanje (videospot Kariernega centra UM);
  • 13.05 – 13.15: Informacije o poklicih, interesni testi (Niko Gerlec, CIPS Maribor).

 

Na dogodek se je potrebno prijaviti preko spletne strani Kariernega centra Univerze v Mariboru: http://www.kc.uni-mb.si/dogodki/ustvari-si-prihodnost-kaj-je-dobro-vedeti-pred-izbiro-studija/

V polje »Vpisna številka« vpišite 11111111 (osem enic).

 

Datum dogodka: petek, 14. februar 2014, ob 12:30 uri

Trajanje: 45 min

Kraj: Velika dvorana, Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor

Izvajalec: Univerza v Mariboru

Prosta mesta: 160

14. februarja 2014 bo ob informativnem dnevu Univerza v Mariboru v sodelovanju s podjetjem MARPROM poskrbela za brezplačen prevoz dijakov od železniške postaje do fakultet in nazaj. Dijakom bo na voljo posebej označen avtobus, na katerem bodo člani Študentskega sveta Univerze v Mariboru nudili številne informacije. Avtobus bo krožno vožnjo začel izpred železniške postaje v Mariboru ter vozil med fakultetami in rektoratom po v naprej določenem voznem redu. Podrobnejše informacije o voznem redu bomo v dnevih pred 14. februarjem objavili na spletnih straneh www.um.si in www.ssum.um.si.

 

 

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja