Strokovna ekskurzija v Pariz

V Parizu nas je že prvi dan presenetilo pravljično, sončno vreme, ki smo ga obeležili s panoramsko vožnjo, ogledom katedrale Notre Dame in doolgim vzponom na Eiflov stolp.

V naslednjih dveh dneh smo videli veliko: galerijo impresionistov Dórsay, muzej Louvre, Latinsko četrt, kulturni center George Pompidour…

Od znamenitega mesta luči smo odnesli veliko − fotografiranje pred Versaillem, sprehajanje po Galerijah La Fayete… v kotičku oči smo ujeli celo Elizejske poljane.

Nočni Pariz nas je očaral s svojo raznolikostjo, poleg tega pa nam bo za vedno ostalo v spominu odlično vzdušje na Montmartru, vzpetini umetnikov nad katero bdi katedrala Sacre Cour. Naše bivanje v Parizu smo zaključili z večerno panoramsko vožnjo po Parizu.

Nato smo se zgodaj zjutraj celi zaspani odpravili proti božično okrašenemu Strasbourgu in Evropskemu parlamentu, kjer nas je prijazno sprejel evropski poslanec Milan Zver.

Navezali smo nove stike s sosošolci in se tudi s profesoricama odlično razumeli, kar je naredilo izlet še bolj prijeten.

Mislim, da nam bo Pariz vsem ostal v prijetnem spominu, ki ga bomo vedno radi obujali.

Au revoir.

                                                                                Karmen Jeseničnik, 3.e

 DSC 0391  DSC 0409

DSC 0435  DSC 0467

DSC 0514  DSC 0745

DSC 0842  P1060904

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja