Spoznavni dnevi

Dijaki prvih letnikov smo se v začetku septembra udeležili tridnevnih spoznavnih dni.

Dijaki prvih letnikov smo se v začetku septembra udeležili tridnevnih spoznavnih dni. Bili smo na domu Peca, kjer je že nekaj let urejen center šolskih in obšolskih dejavnosti. Iz hrupnih in prometnih dolin so nas odpeljali v osrčje narave, zelenega gozda, svežega zraka in tišine. Z enim samim namenom, da bi bolje spoznali svoje sošolce in razredničarko ter da bi se povezali in začeli delovati kot razred. Kot celota, ki bo skupaj preživela naslednja, zelo pomembna štiri leta.

Pripravili so nam zelo pester program, zato časa za lenarjenje res ni bilo veliko. Športne igre, pohodi, iskanje zakladov, plezanje in druge igre so krajšali naše dni. Najbolj všeč pa so nam bili večeri. Takrat smo se vsi zbrali v večjem prostoru ter se posedli po blazinah. Pridružila se nam je tudi razredničarka in skupaj smo spoznavali drug drugega. Izvedeli smo, kaj kdo rad počne, s čim se ukvarja v prostem času, kaj najraje je… Ves čas pa nas je spremljala glasba. Kitare, frajtonarica in petje so bogato popestrili naše druženje. Seveda ni manjkalo smeha. Predvsem fantje so znali izkoristiti vsak trenutek in ga spremeniti v glasen smeh, po katerem je marsikoga še dolgo zatem  bolel trebuh.

Prav tako na spoznavnih dnevih ni manjkalo neumnosti. Neprespane noči in neumestne pripombe so bile glavni krivec, da so profesorje bolele glave. Veliko je bilo tudi ljubezni. Nekatere romance so se šele začenjale, druge že končale.

Spoznavnih dni je bilo hitro konec, mogoče celo prehitro. Vsak od nas je spoznal nove prijatelje. Mislimo, da smo se že dobro privadili drug na drugega ter da smo po dobrem mesecu uspešno premagali začetno tremo in zadržanost. Upamo, da bomo v dobrem in slabem, skupaj, uspešno prebrodili srednješolska leta ter da se bo naše prijateljstvo ohranilo tudi v nadaljnjem življenju.

                                                                                                                  Anja Rožič 1.c


6


5


4


3

1

2

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja