BRAVO MOJCA, BRAVO DAMIR

Člansko evropsko prvenstvo v Debrecenu je bilo zgodovinsko za ravensko plavanje.

Glavna akterja sta dva: MOJCA SAGMEISTER, dijakinja 1.š oddelka, in DAMIR DUGONJIĆ, bivši dijak naše šole, zdaj že diplomant univerze  Berkeley. Nedvomno bi na tem mestu pisali še o enem plavalnem biseru, in sicer o TJAŠI ODER, dijakinji 3.š, mladinski svetovni prvakinji na 1500m, a je morala zaradi poškodbe to prvenstvo žal izpustiti.

Mojca je osvojila bronasto medaljo kot članica slovenske štafete 4x200m prosto. To ji je uspelo pri komaj dopolnjenih 16. letih, kar priča o tem, da je njen končni domet zelo visok. Medalja, ki jo je osvojila skupaj s Saro Isakovič, Anjo Klinar in Uršo Bežan, je sploh prva medalja katerekoli slovenske štafete v velikih bazenih na največjih tekmovanjih. Kdor si tekme ni ogledal, je precej zamudil, saj so punce letele in na koncu s kančkom sreče segle po zvezdah. Ob takšnih uspehih bomo kmalu na naši “steni slavnih” iskali prostor tudi za Mojco, kjer se bo pridružila Damirju Dugonjiću, Tini Maze, Tjaši Oder, Tinetu Urnautu in Marku Šulerju.

Damir je najbrž spisal zgodbo celotnega prvenstva. Izredno pripravljen je po predtekmovanjih na 100m prsno veljal za glavnega favorita. In potem neverjetna smola. Možnosti za najvišja mesta so bile izgubljene, čeprav je končal na še vedno odličnem 7. mestu. A se je zmagovito vrnil na pol krajši razdalji in z osebnim rekordom premagal vso evropsko konkurenco. Po njegovi zaslugi se je še drugič v zgodovini naše države na evropskih članskih prvenstvih v 50-metrskih bazenih slišala Zdravljica.

Gimnazija Ravne, ki je in še izobražuje naše  šampione, si seveda ne more in ne sme lastiti dosežkov naših športnikov. Ti so v prvi vrsti plod njihovega talenta in neštetih ur garanja, dobrega dela njihovih trenerjev (v tem primeru Matije Medveška in Gorazda Podržavnika), podpore staršev in športnih društev, ki ustvarjajo pogoje za vrhunskost. Smo pa upravičeno zelo ponosni na njihove dosežke, saj verjamemo, da z zagotavljanjem kar najboljših možnosti za uspešno združevanje šolskega dela in športa prispevamo svoj delež pri njihovih uspehih.

Še enkrat iskrene čestitke!

Robert Brezovnik, športni koordinator

Mojca  Mojca1

Dugonjic

(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja