Nagradna ekskurzija MRK 2019

Ekskurzije v okviru gibanja Mladi raziskovalci Koroške – MRK so že tradicionalne, namenjene so mladim raziskovalcem in njihovim mentorjem. So priložnost za prijetno druženje in za pridobivanje novih spoznanj. Predstavljajo tudi nagrado za opravljeno delo, s tem želimo tudi poudariti pomen raziskovalnega dela na šolah.

Letos smo se odpravili v slovensko zamejstvo v Italijo. Popeljali smo se skozi Trst, sprehod pa pričeli ob morju do romantičnega gradu Miramar. Ogledali smo si lepo arhitekturo in opremljenost gradu ter vrtove, ki se razprostirajo ob gradu. Pot smo nadaljevali po obmorskem delu in se ustavili ob izviru reke Timave. Več časa smo si vzeli v slikovitem Gradežu. Ogledali smo si staro mestno jedro – baziliki, prijetne male ulice in trge. Bil je čas za italijanski kapučino in tipično italijansko hrano. Pot smo nadaljevali po laguni mimo Ogleja in prispeli do mogočnega spomenika – kostnice ogromnih dimenzij, ki se razprostira čez celoten grič nad Sredipoljem, kjer je pokopanih več kot sto tisoč italijanskih vojakov (mladih fantov) in tudi ena bolničarka, ki so padli v 1. svetovni vojni.

Bilo je prijetno in poučno. Marsičesa, kar nam je na poti in ob ogledih povedala Manuela Tkalec (prof. geografije in zgodovine), nismo vedeli, pa je dobro vedeti in še kaj raziskati. Vabim dijake in učence, da se v tem šolskem letu vključite v raziskovalno dejavnost MRK 2020.

Udeleženci nagradne ekskurzije

(Skupno 175 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...