»Prišel je, da bi pohujšal«

Ob prihajajoči 100-letnici smrti osrednjega slovenskega dramatika in pisatelja Ivana Cankarja si tudi na ravenski gimnaziji zastavljamo vprašanje, kakšna je vloga umetnosti v družbi. Kaj se zgodi, ko Peter v preobleki svobodomiselnega Popotnika vstopi v amoralni svet Š/šenflorjancev? Kako završi med navideznimi neoporečniki potlačenih strasti, bolj papeškimi od papeža? Z vdorom umetniškega, kozmopolitskega, liberalnega, v njih vzplamti hedonizem, ki so ga nekoč že živeli. Izgubljeni sin vnese med apatične Š/šenflorjance novo-staro vznemirjanje in jih opomni na pretekle grehe.

V soboto, 10. 3. 2018, Vas ob 17.00 uri gledališčniki Gimnazije Ravne na Koroškem v sodelovanju z ljubljansko Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo vabimo v Kulturni center na Ravnah na premiero Cankarjeve farse, ki smo jo prenaslovili v »Prišel je, da bi pohujšal«.

Vljudno vabljeni.

Mentorica:                                                                                                                      Ravnatelj:

Mira Razdevšek                                                                                                              Dragomir Benko

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...