PROJEKT ERASMUS+ Pripravljeni za odraslo življenje ( Bereit für ErwachsenLeben)

V šolskem letu 2018/19 pričenjamo na Gimnaziji Ravne na Koroškem z novim dvoletnim projektom Erasmus+ z naslovom Pripravljeni za odraslo življenje. Sodelujemo kot šola partnerica skupaj s šolama iz Barija in Aversa iz Italije,  s šolo iz finskega mesta Hanko ter s šolo iz Nidžic na Poljskem.

S projektnimi aktivnostmi bomo razvijali rdečo nit na temo Pripravljeni za odraslo življenje. Dijaki se bodo pri projektu ukvarjali z vsebinami, ki naj bi jih pripravile na izzive in pasti odraslega življenja. Na petih srečanjih s svojimi vrstniki se bodo seznanili s temami, kot so spopadanje s stresom, zdrava prehrana, varnost na spletu, zasvojenost s spletom in računalniškim igrami, kreativnost ter kulturna raznolikost in strpnost.

Za vsa področja bomo v času projekta izvedli delavnice, ki bodo del teden dni trajajoče mobilnosti za dijake in učitelje. Učitelji v projektu bodo sodelovali s primeri dobrih praks in z inovativnimi učnimi metodami na področju življenjskih veščin, dijaki pa bodo v projektu razvijali ključne kompetence na področju življenjskih izkušenj in se s tem pripravljali na samozadostno odraslost.

Jezik projekta je nemščina, zato v projektu sodeluje skupina dijakov 2. in 3. letnika, ki se učijo nemščino kot drugi jezik.

V šolskem letu 2018/19 že meseca novembra gostimo na šoli prvo izmenjavo, spomladi sledita še izmenjavi v Italiji in na Poljskem. V vsaki mobilnosti sodelujejo po štirje dijaki in dva učitelja.

Bernarda Vrečko

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...