Pozdravljeni dijaki in učitelji.

Glede na izredne razmere v katerih smo trenutno, bomo tudi naš letošnji, zadnji športni dan izvajali malo drugače.  Namen pa vseeno ostaja enak. Razveselimo se in predihajmo se na svežem zraku. Športni dan bomo izvajali individualno ali v krogu najožje družine, hkrati pa se bomo s svojo aktivnostjo priključili šolskemu projektu ‘VODA, ZEMLJA’.

Naš naslov sodelovanja je: Koroške vode: sneg, potok, reka, jezero!

V PETEK, 24. 4. 2020 si izberite gibalno aktivnost (2-3ure):

  1. Izlet s kolesom z namenom opazovati zanimivosti vode (lepe kolesarske steze, foto vode, jezera, zapišite si zanimivosti). Za vse dobre kolesarje kolesarski izziv: koliko kilometrov/višinskih metrov si opravil znotraj svoje občine – pošlji fotografije in GPS sled
  2. Pohod na markantni hrib, goro blizu vašega doma, (opazovanje taljenja snega in potokov, foto sneg, taljenje, potočki, …) Na končnem cilju se fotografirajte (vklopite datum) ob oznaki, vpisni knjigi, koči…, da bo iz fotografije razvidno kje ste bili.
  3. Igranje tenisa s pohodom do treh vod (obiskati tri potoke/jezerca v tvojem okolju in fotografirati življenje okoli njega)

Izbira aktivnosti je vaša. S sabo vzemite nahrbtnik dobre volje in v lepem okolju posnemite zanimive fotografije od prvega taljenja ledu ali zlivanje vode v potoke, do velikih rek naše regije. Vsak dijak naj posname 2 do 3 značilne fotografije s svojega športnega dne in jih skupaj s kratkim poročilom (nekaj stavkov) pošlje svojemu učitelju športne vzgoje. Tudi tako lahko uživamo v lepem domačem okolju.

POZOR: O tem, kako je potekal vaš športni dan lahko napišete krajši prispevek in ga opremite s fotografijami. Najboljše bomo objavili na šolski fb strani in/ali v športnem glasilu.

OPOZORILO PREPOVEDI ZBIRANJA PA ŠE VEDNO VELJA, ZATO SE NA POHOD OZIROMA KOLESARJENJE ODPRAVITE SAMI ALI V OŽJEM DRUŽINSKEM KROGU!

NEKAJ PREDLOGOV ZA POHOD/KOLESARSKI IZLET

ČRNA – PIKOVO
MEŽICA – VOLINJAK, PLAT
PREVALJE – BRINJEVA GORA ALI VOLINJAK
RAVNE NA KOROŠKEM – ŠTEHARSKI VRH
DRAVOGRAD – KOŠENJAK (DO PLANINSKEGA DOMA)
SLOVENJ GRADEC – KREMŽARJEV VRH
RADLJE – SVETI TRIJE KRALJI
ŠENTJANŽ – GRUBERJEV VRH
(Skupno 332 obiskov, današnjih obiskov 1)