Solidarnost-Enakost-Istost

V torek, 17. 9. 2019 so k nam na Gimnazijo Ravne na Koroškem prišli gostje z Mirovnega inštituta v Ljubljani. Z njimi smo dijaki 2.b razreda preživeli zanimivo in poučno šolsko uro, kjer so nam predstavili današnjo migrantsko problematiko pri nas in tudi drugje po svetu.

V prvem delu ure smo poslušali predavanje, kjer so nas seznanili z vrednotami, kot so enakopravnost, raznolikost.. Predstavili so nam  življenje ljudi, ki prihajajo iz koncev sveta brez miru, tudi sami pa smo vestno sodelovali in poslušali.

Proti koncu ure  smo spoznali  migranta iz Sirije, ki nam je v angleškem jeziku predstavil svojo zgodbo in pot do Slovenije ter pojasnil,  zakaj je zapustil svojo domovino. Spraševali smo ga, kar nas je zanimalo in na koncu ure izpolnili delovne liste. Verjetno smo se vsi naučili precej  novega, seveda pa vsak na to tematiko gleda s svojega stališča.

Naslednjo šolsko uro smo se skupaj z nekaterimi ostalimi razredi odpravili na šolsko igrišče, kjer so naši dijaki iz 2. in 3. letnikov odigrali nogometno tekmo proti našim gostom, migrantom.  Naši fantje so bili na koncu boljši z rezultatom 5 : 4.

Namen delavnice je bil spoznati druge kulture in okoliščine, v katere so postavljeni mnogi. Spoznali smo tudi, kaj se dogaja v svetu.

Una Lupša, 2. b

   

(Skupno 181 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...