Teja in Tine bosta Slovenijo zastopala na XI. mednarodnem finalu Jugend debattiert international

Pridobiti vpogled v aktualne politične teme, doživeti vznemirjenost, govoriti pred velikim občinstvom in vse to v tujem jeziku. Teja Šuštaršič in Tine Pogorelc, slovenska državna prvaka Jugend debattiert international, se veselita vznemirljivega mednarodnega tedna v Talinu z najboljšimi nemško govorečimi debatanti in debatantkami iz desetih držav srednje in vzhodne Evrope.

To leto bo v estonskem glavnem mestu gostovalo 20 državnih prvakov iz Estonije, Latvije, Litve, s Poljske, iz Rusije, Slovenije, s Slovaške, Češke, iz Ukrajine in z Madžarske. Tam se bodo v finalnem tednu soočili s političnimi in družbenimi temami ter se drug z drugim srečali pri debati in v vsakdanu.

Na XI. mednarodnem finalu, slavnostnem vrhuncu celotnega projektnega leta, se bodo najboljši štirje med njimi za mednarodno zmago pomerili v finalni debati na temo

»Bi moral biti internet obsežno državno reguliran?«.

Spremljajte debato od blizu ter spregovorite z najboljšimi izmed več kot 2.300 nemško govorečih debatantov in debatantk osrednje in vzhodne Evrope:

petek, 29. september 2017, 11.30–13.45,

KUMU (estonski muzej umetnosti), A. Weizenbergi 34 / Valge 1, 10127 Tallinn.

Jugend debattiert international – državno tekmovanje v srednji in vzhodni Evropi – je projekt Goethe-Instituta, Fundacije »Spomin, odgovornost in prihodnost« (Stiftung „Erinnerung, Verantwortung und Zukunft“), Dobrodelne fundacije Hertie (Gemeinnützigen Hertie-Stiftung) ter Centra za šolstvo v tujini (Zentralstelle für das Auslandsschulwesen). Častni pokrovitelj  XI. mednarodnega finala je predsednik estonskega parlamenta Eiki Nestor.

Ne morete odpotovati v Talin? Potem spremljajte prenos finalne prireditve v živo!

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...