Benjaminu v slovo!

V trenutku
so se zdrobile vse poti.
Tako dokončno in nadrobno,
ko da bi bile iz stekla 
ali porcelana.

 

Dragocenost človeškega življenja daje vsakemu posamezniku priložnost biti, bivati in delovati v zelo omejenem času in v zelo omejenem drobcu vesolja. Vse drugo – prej in potem – je skrivnost, o kateri lahko le ugibamo, domnevamo, sanjamo ali verujemo vanjo. Rojstvo je začetek, življenje je pot, smrt je izpolnitev.

Pot našega sodelavca, učitelja, sošolca, prijatelja, profesorja likovne umetnosti,  akademskega slikarja Benjamina Kumpreja je bila prežeta z umetnostjo, z razumevanjem mladih in svojevrstnim pristopom do poučevanja.

Le leto dni je minilo, odkar smo se družili v zbornici in v razredih šole. Vse je bilo svetlo in brezskrbno, a le od blizu in za kratek čas. Zvezde še vedno sijejo kot prej – vedno in za vse. A naše poti so se pretrgale. Beno je bil del našega življenja in vsakdana in sedaj manjka, vedno bo manjkal.

Spomin na Benjamina bomo počastili v sredo, 20. 6. 2018 (od 8.00 do 13.00), z likovnimi delavnicami. Dijaki in dijakinje 1. letnika bodo ustvarjali pred šolo, v parku. Nastajali bodo lampijoni, ki bodo vse poletje krasili grajski park. Delavnice bo vodila naša likovna pedagoginja Alijana Tertinek.

(Skupno 72 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...