NA GIMNAZIJI RAVNE NA KOROŠKEM TISKAMO V 3D

Dandanes šole težko najdejo sredstva za drage tehnične stroje, ki dijakom pomagajo pri razumevanju mehanike in jim omogočajo praktično preizkušanje pridobljenega znanja. Nekatera podjetja po Sloveniji vlagajo v izobrazbo mladih in tako učiteljem kot  tudi učencem zagotavljajo možnosti za nova spoznanja, raziskovanja in boljše delo. Eno izmed takšnih podjetij je podjetje TAB d.d. iz Mežice.

V četrtek, 23. 3. 2017, je na Gimnaziji Ravne na Koroškem potekala predaja 3D tiskalnika, ki ga je ravnatelju Dragomirju Benku predal predstavnik podjetja TAB Igor Lipovnik. Gimnazija je tako vstopila v korak s časom tudi na tehničnem področju.

3D tiskalnik že pridno uporabljajo dijaki pri rednem predmetu fizike in izbirnem predmetu elektronike. Profesorja fizike Maksimiljan Kotnik in Peter Sekolonik se trudita, da dijakom predstavita tehnične novosti, ki jim bodo koristile v nadaljnjem življenju. Gimnazijo Ravne na Koroškem je v sedemdesetih letih delovanja končalo preko 8000 maturantk in maturantov, med katerimi se jih je veliko usmerilo v tehnične študije , zdaj jih bo morda še več. Prav takšni kadri pa so pri zaposlovanju v podjetjih, kot je TAB, dobrodošli.

    

(Skupno 349 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...