Bergmandlc: Ravne – Mežica – Slovenj Gradec

Po premieri v Celovcu, bo film predvajan še v Kulturnem domu Ravne na Koroškem, 20. 10. 2016, ob 18.00. 25. 10. 2016 ob 18.00 v Narodnem domu Mežica in 8. 11. 2016, ob 17.00 v Kulturnem domu Slovenj Gradec.

Bergmandlc je mladinska futuristična srhljivka, v kateri misterično antagonistično dogajanje v zapuščenem rudniku svinca in cinka Mežica glavne junake filma prestavi v različna časovna obdobja prihodnosti (2028) ter preteklosti (2004). Zgodba se tu in zdaj (2016) bizarno zaplete na dvojezični gimnaziji v Velikovcu, med prof. zgodovine Kaiserjem (Uroš Zavodnik) in dijakom Andrejem (Luka Krajnik), zaradi neljubega konflikta okoli Andrejevega očeta (Daniel Zivkovic), ki je kot rudar pred dvanajstimi leti izginil v rudniških rovih. Andreja želja, da bi razkril ozadje izginotja, njega in njegova sošolca, Michaela (Christof Wrussnig) in Jessico (Verena Mischitz), še isti večer popelje v temačne rudniške rove. Ko se znajdejo razpeti med prihodnostjo in reteklostjo se vsak na svoj način soočijo s pretresljivo realnostjo, povezano z njihovim izginotjem tu in zdaj.

Igrajo: Christof Wrussnig (Michael), Luka Krajnik (Andrej), Verena Mischitz (Jessica), Uroš Zavodnik (Prof. Kaiser), Daniel Zivkovic (Boris), Alex (Thomas Bretis), Gabor Sekereš (Franc)idr.

Režija: Tilen Banko, Uroš Zavodnik

Scenarij: Martin Pogorevčnik, Tilen Banko, Uroš Zavodnik, Daniel Zivkovic

Direktor fotografije: Mihael Jehart, Mario Kraiger

Glasba: Lado Jakša

Montaža: Mario Kraiger

Sci-Fi: Michael Schwingl

Obdelava zvoka: Andreas Frei

Make up: MelissaWicher, Lejla Šabić

Produkcija: Erasmus+ projekt ‘Freund-Prijatelj’, Gimnazija Ravne & BHAK Völkermarkt

Avstrija-Slovenija, 2016, 57Min., 4K DCP, Dolby digital 5+1

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...