Obiskal nas je Marko MILIĆ

Ravenski gimnazijci smo 19. 1. 2016 z veseljem pričakali prihod velikana slovenske košarke Marka Milića.

Že nekaj let je navada, da na šoli z bogato športno tradicijo gostimo vrhunske slovenske športnike, ki v druženju in pogovoru z našimi gimnazijci, predvsem z dijaki športnih oddelkov, prenašajo svoje bogate izkušnje in nam razkrijejo marsikatero skrito anekdoto iz svoje športne kariere.
Marko Milić, prvi slovenski košarkar, ki je igral v najmočnejši ligi na svetu NBA in naredil veliko kariero v Evropi, se je izkazal za iskrivega, zabavnega in izredno zanimivega sogovornika. Glavno sporočilo, ki ga je želel podati našim dijakom, pa je v osnovi zelo podobno vsem, ki smo jih slišali že od Tine Maze, Damirja Dugonjića, Tineta Urnauta in vseh vrhunskih šortnikov, ki smo jih že gostili na naši šoli. Prizadevnost, vztrajnost in sledenje svojim ciljem je edina pot do uspeha. V športu bližnjice ne obstajajo.
Marko si je v nadaljevanju ogledal naš športni park in skupaj s trenerjem Košarkarske zveze Slovenije Dejanom Gašparinom vodil trening naših gimnazijcev,(Tine Kotnik, Vito Torej, Jakob Strel) ki so vsi kadetski reprezentančni kandidati.
Na šoli si bomo še naprej prizadevali organizirati čim več podobnih dogodkov, ki dijakom bogatijo ustaljene tirnice pouka in jim odkrivajo svet vrhunskega športa.
Dogodek sta medijsko pokrila časopisna hiša Večer in KOR TV.
Robi Brezovnik

IMG_2298a

 

(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...