Projekt Evropska vas

Dijaki naše šole v tem šolskem letu sodelujemo v projektu Evropska vas in raziskujemo posebnosti Estonije. Seznanili se bomo z njihovo kulturo, kulinariko, običaji, navadami, glasbo, nošo, posebnostmi, spoznali bomo njihovo zastavo, grb in proučevali njihov način življenja. Na odru nas bo letos zastopala Eva Boto s pesmijo v estonskem jeziku.

Namen in cilj programa Evropska vas je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati spodbuditi zavedanje lastne kulturne identitete.

Program spodbuja medpredmetno povezovanje in inovativne pristope k učenju.

8. maj 2013, DAN EVROPE

8 osrednjih trgov v 8 mestih po Sloveniji

Vsebinski poudarek – tema v letu 2013 je Evropsko leto državljanov: Dostojanstvo, Enakost, Svoboščine, Solidarnost, Pravice državljanov, Sodno varstvo, Splošne določbe.

Vse, kar bo nastalo skozi šolsko leto pri pouku in drugih dejavnostih, bodo učenci in dijaki pokazali v mestnem jedru na zaključni prireditvi. Učenci in dijaki bodo predstavili izbrane države in z medsebojnim sodelovanjem vseh šol bomo zgradili vas, ki bo prikazovala vse države v Evropski uniji.

Otvoritev prireditve EVROPSKE VASI bo 8. maja 2013 , v mestnem jedru Slovenj Gradca.

Otvoritve drugih evropskih vasi po Sloveniji bodo potekale istočasno v naslednjih regijskih središčih:

Murski Soboti, Ljubljani, Kopru, Radovljici, Novi Gorici, Mariboru, Celju.

 

V sredo 8.5.2013 smo se nekatere učenke 1.b z mentoricama prof. P.Popič in prof. M.Tkalec udeležile zaključne prireditve projekta Evropska vas, ki kot vsako leto poteka v Slovenj Gradcu. Predstavljale smo tako našo šolo, kot tudi državo, ki nam je bila dodeljena, Estonijo. Našo stojnico v središču trga smo popestrile s plakati, letaki in estonskim pecivom. Kasneje se nam je pridružila še Eva Boto, ki so jo njeni oboževalci že nestrpno pričakovali. Na odru se je predstavila z estonsko pesmijo Rändajad ( Evrovizija 2009 ) in refrenom pesmi Verjamem, brez katerega ni šlo.

Jerneja Šušel

IMG 7508IMG 7510IMG 7511IMG 7512IMG 7513IMG 7516IMG 7518IMG 7586IMG 7590IMG 7609

(Skupno 54 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja